هیچوقت برای تغییر شغل و رشته دیر نیست

هیچوقت برای تغییر شغل و رشته دیر نیست

روابط عمومی دانش پژوهان

پنج کارآفرین معروف که در سن بالا کارشان را شروع کردند.

فکر می‌کنید که کارآفرینی مخصوص جوان‌ها است؟ احتمالا چون نیازمند ساعت‌های کاری زیاد و میزان زیادی از خود گذشتگی‌ست و زندگی خانوادگی را مختل می‌کند این فکر را کرده‌اید.

اما تند نروید...تاریخچه‌ی کارآفرینی پر از داستان کارآفرینانی با سن‌های بالاست که قواعد این بازی را تغییر داده‌اند. در ادامه به تعدادی از این افراد اشاره می‌کنیم:

1. مارتا استوارت

حرفه‌ی او مدلینگ بود و سپس به تربیت و بزرگ کردن فرزندانش پرداخت. او با افزایش دانش خود در زمینه ی تجارت الکرونیک ، در نیمه‌های 30 سالگی‌اش اولین کسب و کارش (کترینگ) را راه انداخت. مارتا حدودا 50 ساله بود که توانست قرارداد نشر مجله‌ی Martha Stewart Living (مجله‌ای معروف در زمینه سبک زندگی) را امضا کند.

2. جاستین بتامن

او در سریال Family Ties بازیگر محبوبی بود اما تصمیم گرفت که کارش را فراتر ببرد و به عرصه کارآفرینی وارد شود. مغز متفکر محتوای دیجیتال که مدرک علوم کامپیوتر دارد. او در صفحه شخصی خود نوشته: "بازیگری برای من خیلی خوب بود، اما حدود 6 سال به نویسندگی/تهیه کنندگی مشغول بودم و آن را دوست داشتم، اکثر این فضا در بخش دیجیتال بود و در کنفرانس‌های دیجیتال صحبت می‌کردم. متأسفانه در این مسیر خسته شده بودم از اینکه افراد را متقاعد کنم که پروژه‌های جالبی که در موردشان نوشتم را انجام دهند. می‌دانستم که کار کردن را خیلی دوست دارم."

به همین دلیل او در سن 48 سالگی دوباره به دانشگاه رفت تا کدنویسی را بیاموزد.

3. ورا ونگ

در دنیای مد و فشن، اسم ورا ونگ در طراحی لباس عروس بسیار معروف است، اما این طراح معروف تا قبل از سن 39 سالگی هیچ طراحی حرفه‌ای انجام نداده بود. تا قبل از آن زمان او یک خبرنگار و روزنامه‌نگار مد بود.او در سن 39 سالگی به دنبال یادگیری طراحی به صورت حرفه ای و آکادمیک رفت و توانست یک شغل موفق برای خود ایجاد کند.

4. رید هافمن - بنیانگذار لینکدین

او در سن 35 سالگی لینکدین را تأسیس کرد. زمانی که کارش در academia را آغاز کرد، به این نتیجه رسید که کارآفرینی فرصت‌های بیشتری برای تغییر دنیا در اختیارش می‌گذارد. او بعد از کار برای شرکت اپل در دهه‌ی 90 میلادی و تلاش برای راه‌اندازی یک شبکه‌ی اجتماعی برای این کمپانی، یک پلتفرم شبکه‌ی اجتماعی دیگر نیز به اسم SocialNet را در سال 1997 به وجود آورد. بعد از اینکه آن شرکت موفق نشد، او تمام آموخته‌هایش را برای ایجاد لینکدین که هم اکنون بهترین شبکه‌ی اجتماعی برای کسب و کار در دنیاست به کار برد.

5. ری کراک و کلنل سندرز - صاحب امتیاز مک دونالد

هر دوی این افراد یک وجه اشتراک دارند: اینکه کسب و کارشان را در سن بالا راه اندازی کردند. فروشنده‌ی دستگاه‌های میلک‌شیک، ری کراک، 51 سال داشت که با یک همبرگر فروشی کوچک که توسط برادران مک‌دونالد اداره می‌شد برخورد کرد و ایده‌ی گسترش آن به فروشگاه‌های زنجیره‌ای را پیشنهاد داد. (او صاحب امتیاز رستوران‌های مک‌دونالد است).

در وبسایتی منتسب به کلنل سندرز (صاحب امتیاز مرغ سوخاری کنتاکی KFC) نوشته شده: "در 1930، سندرز 40 ساله در یک پمپ بنزین در ایالت کنتاکی کار می‌کرد و همانجا بود که برای مسافران گرسنه که برای بنزین زدن توقف می‌کردند غذا درست می‌کرد. او رستوران نداشت به همین دلیل مسافران در میز غذاخوری محل اقامت او غذا می‌خوردند. ایده‌ی فروش مر‌غ‌های سوخاری هم همان زمان به ذهن او رسید."

حتی خیلی از کسب و کارهای کنونی به دلیل تغییر شرایط مجبورند خودشان را تطبیق دهند ، بنابراین نمی توانید خیال کنید برای تغییر شغل فعلی تان دیر شده است.

برای مثال در اینجا درباره فناوری هایی که منجر به تغییر کسب و کار شده اند ، صحبت شده است.


نظرات